Els Quellegistes visitem l'exposició "La màquina de pensar" al CCCB


Aquest mes de Novembre, al fòrum “Què Llegeixes” vam decidir cloure l’Any Llull... llegint Llull! Més concretament “El llibre de les bèsties” amb la moderació a càrrec de Roc Casagran, qui ens va fer reflexionar de valent sobre l’actualitat dels missatges del llibre i la contemporaneïtat de l’obra.

  

Precisament degut a això, la cloenda de la Lectura Compartida consistí en una visita a l’exposició “La màquina de pensar: Ramon Lull i l’ars combinatoria” al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Aquesta explora l’impacte Lllull en les arts, la literatura, la ciència i la tecnologia i certament ens va deixar a tots bocabadats.

 

 

De fet, només entrar ja ens sentirem teletransportats a un altre dimensió! Quina exposició més trencadora, versàtil, polifacètica, sorprenent, interactiva i hipnotitzant! Cada sala amaga diferents secrets que, gràcies al nostre guia, vàrem saber descobrir. Els 60 minuts de recorregut se’ns van fer d’allò més curts i encara ens deixàrem coses per descobrir... I amb raó! L’exposició compta amb obres de desenes de personalitats, des de Tàpies fins a David Link passant per Dalí, Perejaume o Ralf Baecker. 

 

Tanmateix, una de les nostres parts preferides fou l’animació audiovisual que han creat els alumnes de la Universitat Pompeu Fabra basada en les il·lustracions del Breviculum sobre la vida de Llull. Increïble! 

 

Si voleu fer un tast de l’exposició i tornar a fer el recorregut amb nosaltres, no us perdeu aquest projecte de realitat virtual i l’Storify de la vetllada:

 


Write a comment

Comments: 0