INCREÏBLE! El Big Bell Test - 30 de novembre

 

Com a ambaixadora del "Big Bell Test" m'agradaria convidar-vos a participar en un projecte de física quàntica a tot el món, que tindrà lloc el 30 de novembre. Milers de persones de tot arreu ajudaran a 11 laboratoris en els seus experiments decidint quina medició es fa sobre partícules, àtoms, fotons i superconductors... Per dir-ho d’una altra manera, contribuiran a la investigació d’ordinadors quàntics o a codificar missatges per fer la comunicació més segura entre moltes altres coses. Però com? Jugant a un videojoc.

 

 

Sí, ja ho heu llegit bé. No faig broma! El Big Bell Quest és un joc molt senzill al que TOTHOM pot jugar... Per passar els sis nivells l’únic que heu de fer és comportar-vos de la manera més impredictible que pugueu, creant seqüències aleatòries d’uns i zeros. El dia 30 de novembre els grups que duen a terme els experiments rebran tres fluxos de bits aleatoris: un en temps real provinent dels participants, un altre en temps real provinent del generador de nombres aleatoris d'origen físic de l'ICFO (Institut de Ciències Fotòniques de Castelldefels) i encara un altre de bits d'arxiu, que els participants hauran introduït amb anterioritat.

 

 

Cada un dels grups col·laborarà duent a terme els experiments més interessants que puguin amb l'aleatorietat generada per éssers humans.

 

 

T’atreveixes a posar a prova els límits de la física quàntica? Uneix-te als Bellsters!


Voleu saber com em vaig assabentar del Big Bell Test?


Escribir comentario

Comentarios: 2
 • #1

  Jordi (martes, 29 noviembre 2016 19:45)

  Hola!

  Doncs sona súper interessant aquest experiment, demà hi jugaré!

 • #2

  Mixa (martes, 29 noviembre 2016 19:55)

  Hola Jordi!! Moltes gràcies per comentar i per sumar-te a la iniciativa!

  Ara ja ho saps! Si vols fes córrer la veu entre els teus amics i coneguts... Quants més serem, més riurem! ;-D

  Una forta abraçada!

  Mx