El "making off" del Club de Lectura radiofònic a RNE4

El passat 18 d’octubre al programa Club Dante de RNE4 (dirigit per David Martí) es va estrenar un Club de Lectura radiofònic d’allò més especial en el que tres joves Bloggers, Booktubers i Quellegistes van entrevistar a dos autors de nivell: ni més ni menys que Andreu Martín i Maite Carranza. Que com ho sé? Doncs perquè la Mauqui (La Biblioteca de Hedwig) la Layla (Perduda entre paraules) i jo (Paraula de Mixa) érem les joves lectores que van gaudir d’una vetllada inoblidable pas a pas! Voleu saber en què consistien? Aquí els teniu:

 

Pas 1: reunir-se davant de l’edifici... Fet 

 

Pas 2: Fer-nos la primera selfie de rigor... Fet 

 

Pas 2.1: Repetir la selfie com a mesura de seguretat

 

Selfie 1.1
Selfie 1.1
Selfie 1.2
Selfie 1.2

Pas 3: travessar l’escàner de l’entrada... Fet (haurà detectat els nostres nervis i la nostra emoció? Només per això els sistemes es podrien sobreescalfar! ;-D)

 

Pas 4: trobar l’estudi de gravació... Fet (per arribar travessem portes i passadissos, veiem sales senceres de redactors concentrats en els seus monitors i passem per davant de sales tancades –què amagaran?-)

 

Pas 5: saludar en David Martí... Fet (plegats repassem per darrer cop l’estructura del programa i ens posem al dia entre rialles)

 

Pas 6: rellegir els guions... Fet (la Mauqui, la Layla i jo ens posem en “mode professional” i els subratlladors volen sobre el paper)

 


 

Pas 7: donar la benvinguda a l’Andreu Martín i la Maite Carranza... Fet (des del moment en el que posen els peus a l’estudi regna un ambient genial) 

 

Pas 8: saludar al Lluís Morral de la llibreria Laie qui participa a la recomanació telefònica del llibreter... Fet 

Entrevista dels Reporters Laietans a Lluís Morral la Diada de Sant Jordi 2016
Entrevista dels Reporters Laietans a Lluís Morral la Diada de Sant Jordi 2016

Pas 9: Comprovar que tots els micròfons funcionen sense que es posi a ploure dins de l’estudi... Fet

 

Pas 10: Gaudir de la màgia de la ràdio... Prova superada!

 

La resta de passos van volar i abans de que ens n’adonéssim el programa s’havia acabat! Ens van quedar algunes preguntes al tinter, però el final de la entrevista va ser immillorable!

  

Un cop acabada la gravació, però, no deixarem marxar a cap dels dos autors sense fer-nos abans una foto de grup plegats i aconseguir que ens firmessin els exemplars que ens havíem descuidat de portar a la presentació d’Edebé per a Bloggers i Booktubers (on ells dos van ser presents).

 

Quan la Mauqui, la Layla i jo sortírem de l’estudi, vam anar caminant de puntetes fins a l’ascensor per no interferir en la resta d'enregistraments en curs, però el riure ens era molt difícil de contenir! Després de celebrar l’èxit amb una abraçada vam separar els nostres camins sense deixar de pensar en totes les persones que ens havien ajudar a fer-ho possible: a en David Martí per invitar-nos i ajudar-nos a moderar el debat, a l’Andreu Martín i la Maite Carranza per haver accedit a venir, a en Bernat Sut (Perduts entre llibres) per col·laborar amb nosaltres en la redacció del guió i als estudis de RNE4 per haver-nos obert les seves portes.

 

Següent pas... Fins a l’infinit i més enllà!

 

MxEscribir comentario

Comentarios: 0