II Trobada de Joves Lectors: Crònica de la Mixa
“Xulíssima, impressionant, divertida...” aquests són alguns del adjectius que els assistents a la II Trobada de Joves Lectors han utilitzat per referir-se al dia d’ahir. “Apostoflant!” afegiria jo. ;-) 

 

S’ha de reconèixer que el llistó de l’any passat a la I Trobada de Joves Lectors (organitzada pel "Què Llegeixes" i la Institució de les Lletres Catalanes) estava molt alt, però el bon humor dels ponents i la intensa participació del públic han aconseguit que aquesta nova edició també passi a la història. A més a més, gràcies a plataformes com Twitter, que han permès a gent d’arreu seguir l’esdeveniment en directe, els #joveslectors hem sigut ‘trending topic’! Moltes gràcies a tots!

 


¡Atenció: venen flashbacks de la trobada! 

10h – Abans de començar... Tenen lloc les acreditacions i fotos de rigor! Els joves lectors ens retrobem i com diu una cançó... 

 

“Tots units fem força | Tan se val d’on venim

Si del sud o del nord | Ara estem d’acord

estem d’acord | una "passió" ens agermana...” ;-D 

 

10.30h – Comencem amb un plat fort... La Directora de la ILC (Laura Borràs) ens enlluerna amb la seva conferència “Llegir els clàssics des d’una perspectiva actual. Dràcula, el príncep de la sang: mite, literatura i cinema”

 


 12h – Després de la pausa pel cafè i el “Marató de recomanacions” que organitza el QL, els joves tenim la paraula a la primera taula rodona del dia. Intervenen com a ponents Marta Botet i Irene Vílchez, i públic de totes les edats debat aferrissadament una de les preguntes més polèmiques del dia “Llegir és friki?”

  


 

14h - Dinem en la millor companyia: els ponents de la propera taula rodona... El més sol·licitat, en Javier Ruescas

 


 

15h  Comencem l'últim debat amb autors i professionals del món del llibre: Anna Manso, Javier Ruescas, Paula Jarrín (de la llibreria Al·lots), Cristina Fernandez (dinamitzadora de Clubs de Lectura) 

 

D'esquerra a dreta: Cristina Fernandez, Paula Jarrín, Mixa, Anna Manso


 

16.15h – Comença el taller de SLAM a càrrec de Laia Claver, organitzadora i guanyadora de tornejos de SLAM a Catalunya. (Què és l’SLAM?)

 


 

18h – Són les sis i no tan sols hem celebrat un torneig de SLAM improvisat i molt renyit del qual en surto guanyadora  sinó que hem fet una prova del Room Escape literari que ens tenia preparat el QL. La Trobada oficial ja ha acabat, però els joves lectors encara tenim corda per estona i ens disposem a celebrar la presentació oficial del relat d’una de les nostres germanes de tinta. Es titula: “Una lleidatana a Barna”

 

Disseny de la coberta: Pol Salvador Roca


18.30h – Després de rebre els obsequis de la Trobada ens dirigim tots plegats a la llibreria Laie per saciar la nostra set lectora (tant parlar de llibres ens ha entrat una gana voraç de noves lectures!) 

 


 

Per alguns la festa continua, però per a d’altres ha arribat l’hora de plegar veles. Ha sigut un dia INCREÏBLE i la majoria ja tenim ganes de que arribi l’any vinent per poder repetir.

 

Als Lectors Catalans, al QL, a tots aquells que ho heu fet possible...

 

Us estimo, família!

 


Per saber-ho tot sobre la trobada no us perdeu el proper número d’Estiu 2016 de la Revista del QL a principis de setembre!


Write a comment

Comments: 0