Crònica de la Quarta #kedada #booktuber #recomanollegir

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

La gent es concentra a les portes del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) sota un sol espatarrant per entrar al darrer dia del Món Llibre 2016, la fira anual dedicada a la Literatura Infantil. Avui, dia 17 d’abril, però, quelcom ha canviat. Com deia el diari El País a l’article <<’Booktubers’ i contes rapejats>>: “Precisament una de les novetats d’aquest any és que part de les activitats s’han orientat a joves de fins a 16 anys, més enllà dels 12 que era la franja habitual.”

 

I una d’aquestes activitats ha sigut la quarta #kedada #booktuber del concurs Recomanollegir (impulsat per les Biblioteques de Barcelona), que ha tingut lloc a l’íntim i acollidor espai de l’Arxiu del CCCB. Cares noves i cares ja conegudes de joves lectors s’han reunit per perfeccionar els seus coneixements en el món dels Booktubers i els Bloggers literaris.

 

Tot just ens hem acabat de seure en una rotllana, ha començat una intensa ronda de preguntes de la mà del Jordi (informàtic i part del jurat de #recomanollegir) on hem parlat sobre...

 

-Els aspectes que més ens atrauen quan naveguem per un blog literari com per exemple l’estil, el llenguatge i el contingut.

 

-Com aconseguir seguidors (sobretot fent molta propaganda boca orella amb els amics i la família)

 

-Com combinar recursos i fer ús de tantes xarxes socials com vulguem per difondre el nostre projecte

 

-Com implicar els nostres seguidors i fer-los sentir valorats

 

-Com estructurar i senyalitzar bé el nostre blog  per captar l’atenció dels visitants

 

-I molt més!

 

Després de veure i debatre alguns exemples de tot plegat als blogs de Perduts entre llibres i Paraula de Mixa (el blog que esteu llegint ara mateix) hem saltat, ara sí, al món dels booktubers per aprendre més sobre...

 

-Personalitzar les nostres thumbnails (la imatge de portada del nostre vídeo)

 

-La utilitat de les bafarades d’enllaç durant o en finalitzar un video

 

 -Escoltar els suggeriments dels seguidors (i seguir-los si hi estem d’acord)

 

-La importància de detallar les descripcions dels nostres vídeos

 

-La utilitat de les etiquetes per facilitar la recerca

 

-I de nou... molt més!

 

 Tothom ha pogut dir la seva, aclarir els seus dubtes, prendre bona nota de cadascun dels consells i explicar les seves pròpies experiències, no tan sols com a blogger o booktuber, sinó també com a lectors (a vegades malauradament incompresos a la nostra societat).

 

A continuació ens hem llançat a la piscina i hem volgut superar-nos no tan sols gravant un vídeo en directe sinó a més a més veient a la nostra càmera i directora audiovisual, la Meri, editar-lo i comentar alhora tots els seus passos. Les valentes a protagonitzar el clip han sigut la Marta (Recomanacions de Llibres) l’Elena (Nadadora entre lineas) i una servidora, que tot i la pressió del públic i l’equip de gravació que ens estava apuntant en tot moment ens ho hem passat d’allò més bé recomanant unes quantes lectures per aquest Sant Jordi.

 

Per finalitzar la trobada ens hem fet una gran foto de família que reflecteix a la perfecció com hem gaudit aquest matí (però que malauradament se’ns ha tornat a fer massa curt!)

 

Ara sí, un cop recollits els nostres llibres obsequi per haver participat, la trobada s’ha acabat (rodolí ^^). Per als que ens ho hem passat tan bé aquests mesos fa pena pensar que és la darrera, encara que tothom sabia que les #kedades no durarien més enllà del concurs... o si? El que està clar és que el termini de Recomanollegir és fins al dia 20 de maig (encara no hi heu participat?) però el vincle que ha unit les nostres ànimes lectores potser que encara ens faci viure algunes aventures més. Ens hi voldreu acompanyar?

  

Mx

Els llibres que he recomanat: "Wonder" i "Charlotte" (R.J. Palacio) i el llibre obsequi de la #kedada, "Mentida" (Care Santos)
Els llibres que he recomanat: "Wonder" i "Charlotte" (R.J. Palacio) i el llibre obsequi de la #kedada, "Mentida" (Care Santos)

Galeria de la Quarta #kedada #booktuberWrite a comment

Comments: 2
 • #1

  Marc Gabernet - LocoLectores (Sunday, 17 April 2016 22:02)

  Ha estat de nou un plaer passar aquest matí de diumenge amb tots vosaltres. Ens veiem a la propera, que segur que n'hi ha una de propera.

  Ens llegim!

 • #2

  Mixa (Monday, 18 April 2016 09:00)

  El mateix dic, Marc! ^^ I gràcies per deixar el teu comentari!

  Mx