Crònica de la tercera #kedada #booktuber #recomanollegir

La moderna i curiosa biblioteca Trinitat Vella... Pel seu exterior qui diria que amaga tantes sorpreses i curiositats al seu interior!
La moderna i curiosa biblioteca Trinitat Vella... Pel seu exterior qui diria que amaga tantes sorpreses i curiositats al seu interior!

A la Biblioteca Trinitat Vella regna la calma. El dia, un 27 de febrer, s’ha llevat indecís i tan es vesteix de pluja com s’emprova uns rajos de sol. A la secció de revistes, un vellet llegeix un gran diari armat amb una lupa de proporcions gegantines. No s’immuta quan una bona colla de joves d’entre 14 i 17 anys desfilen davant seu per entrar a la sala d’actes, de la qual aviat en començaran a sortir veus animades i rialles a tort i a dret. Si estigués una mica més al dia sabria que s’està celebrant la Tercera Kedada Booktuber Recomanollegir! Precedida per l’èxit de l’anterior #kedada, ha reunit cares noves i algunes conegudes, com la d’una servidora, que no s’ha pogut estar de repetir! Perquè, com alguns estem aprenent... cada #kedada és única!

 

 Aquesta vegada de seguida hem saltat a l’acció després de tornar a repassar per sobre la presentació que ens va mostrar en Jordi sobre els punts claus a tenir en compte a l’hora de gravar un vídeo per a tots aquells que no l’havien vist. Primer de tot hem organitzat una gravació espontània per demostrar que qualsevol persona pot gravar una recomanació: les encarregades de posar-nos davant la càmera hem sigut la Berta, una jove lectora, i jo per parlar de dos llibres que havien arribat a nosaltres gairebé per art de màgia. La resta s’ha agrupat al voltant de la Meri, la nostra coordinadora audiovisual i càmera, per no perdre’s cap detall del que feia, doncs alguns l’han rellevat quan ens hem repartit en grups de quatre per gravar les nostres pròpies recomanacions.

 

Tot gravant l'última recomanació...
Tot gravant l'última recomanació...

Una altra diferència respecte l’anterior trobada és que enlloc de quedar-nos a la sala d’actes, ens han donat total llibertat per anar a explorar la biblioteca i buscar el lloc ideal per gravar. Gairebé dos desenes de joves hem sortit en estampida de la sala d’actes deixant enrere l’impertorbable vellet, que seguia llegint el seu diari amb parsimònia. Encara que ell ha sigut ben bé l’únic indiferent a la tempesta d’activitat que hem desencadenat: joves muntant un set improvisat de gravació a la planta principal, uns quants de nosaltres fent guàrdia a l’entrada per impedir que els nouvinguts tapessin el plànol per equivocació, corredisses amunt i avall de les escales, nois i noies buscant a tota velocitats els llibres dels que volíem parlar i bibliotecaris ajudant-nos encantats a trobar-los (moltes gràcies a tots!)... Quina explosió de riures, adrenalina i literatura més espectacular!

 

Un cop gravada l’última de les recomanacions (que tots observàvem amb viu interès a la tercera planta) ens hem llençat al terra per fer la foto de família plegats, acompanyats per la simpàtica i agradable directora del centre, l’Emma. I després? Després encara hem tornat a la sala d’actes per recollir els nostres obsequis, un llibre i una tassa xulíssima de les biblioteques de BCN, i intercanviar els nostres números de telèfon.

 

 

Tot plegat, és clar, amenitzat amb la visualització de vídeos d’exemple de Booktubers com la Marta Botet o el Bernat Sut (que malauradament no han pogut venir a la kedada) i d’altres iniciatives per encomanar la lectura com el BookFaceFriday, que les mateixes Biblioteques de Barcelona van seguir al peu de la lletra en un vídeo d’allò més divertit.

 

Quan la sala d’actes es va buidant definitivament, el vellet ja s’ha esfumat. Quina pena! Si s’hagués quedat una estona més s’hauria assabentat que la propera #kedada tindrà lloc el 19 de març a la llibreria Alibri... Menys mal que vosaltres ara ja ho sabeu! Us hi esperem!

 

 I per descomptat... Participeu al concurs Recomano Llegir!

 

Mx

 

Recomanollegiiiiiiir!!!!
Recomanollegiiiiiiir!!!!

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Pingüino Lector (Monday, 29 February 2016 06:09)

  Hola Mixa!
  Molt bon article, a mi també em va fer gràcia el vellet amb la lupa gegantina! Jajajaja M'ho vaig passar molt bé a la trobada, estic desitjant repetir! (tot i que a la propera no hi podré anar :() Un petó, ens llegim!

 • #2

  Anna (Monday, 29 February 2016 18:10)

  Gràcies Mixa!!! Un article esplèndit. Aprenc molt de vosaltres, teniu tanta energiaaaaaa! Smk!