Crònica de la segona #kedada #booktuber #recomanollegir

 

Tots cridem a la vegada:

 

-Ens llegiiiim!

 

Flaix! La càmera es dispara i immortalitza el moment: la foto de família com a clausura de la segona #kedada #booktuber #recomanollegir a la biblioteca Vila de Gràcia! Aquest matí ha passat volant i realment ens ha deixat una pila de coses en les que pensar! Hem rigut, ens hem divertit, hem rebut un munt de consells i els hem posat en pràctica, però per sobre tot ens hem quedat amb ganes de sortir a gravar els nostres propis vídeos per al concurs!

 

Sí, aquesta segona trobada #recomanollegir ha superat amb escreix a la primera: més de vint joves ens hem deixat portar de la mà de l’Anna (bibliotecària), el Jordi (informàtic) i la Meri (directora de cinema) en un viatge pel món de la lectura més audiovisual i viral: el dels booktubers! A més a més, hem comptat amb experts en la matèria com la Marta Botet o el Bernat Sut (i també amb la presència de la Directora de la ILC, Laura Borràs).

 

 

La original biblioteca de Vila de Gràcia
La original biblioteca de Vila de Gràcia

Així doncs, durant la primera part de la trobada hem aprés sobre els aspectes més tècnics a l’hora de gravar un vídeo –com ara la il·luminació, el so, els diferents tipus de plànols, com crear un kit de gravació bàsic, planificar el guió d’una recomanació, els diferents programes d’edició i enregistrament, el poder i significat dels colors etc.- i hem acabat debatent temes com ara què fa realment interessant un vídeo o com hem de decidir en quina llengua gravar-nos. Respecte això últim, -que ha creat un dels debats més interessants-  finalment tots hem estat d’acord en que hem d’escollir la llengua dels nostres cercles més propers i centrar-nos en el que de veritat compta: aconseguir que la gent llegeixi a través de les nostres recomanacions i no pas centrar-nos en voler ser famosos i aspirar de bon principi a arribar a milions de persones.

 

Si tot plegat ja havia sigut prou emocionant, la segona part de la trobada ens ha sorprès posant-nos a prova! Primer hem mirat un parell de vídeos antics del Bernat i la Marta respectivament per intentar trobar aspectes millorables. Després, ha arribat el moment de posar en acció tants consells com fos possible i planejar en 10 minuts el nom d’un canal de recomanacions i imaginar el guió d’un vídeo per després gravar-ho sense més preàmbuls! El nivell d’adrenalina estava pels núvols!  Els assistents ens hem dividit en grups de treball i val a dir que el resultat ha sigut d’allò més interessant i variat! Hi ha hagut canals de Youtube que han nascut d’una fusió entre blogs com “La biblioteca del pingüí atrapat entre pàgines” i d’altres totalment inventats com “Lectures Sincronitzades”. Exhausts i satisfets, hem rebut el nostre obsequi per haver participat en la #kedada: un val per a una bossa, un xec regal de 5€ i un llibre gratuït a les llibreries Laie.

 

 

Independentment d’això, em penso que tots hem sortit de la biblioteca amb un tresor encara més valuós: saber que a l’hora de gravar un vídeo el més important és  transmetre els nostres veritables sentiments, no deixar-nos intimidar per la càmera i ser nosaltres mateixos. Com va dir Oscar Wilde: “Sigues tu mateix, tots els altres ja estan agafats.”

 

En fi, estigueu atents i no deixeu escapar l’oportunitat de venir a la propera #kedada a finals de febrer, però per sobre de tot... A què espereu per enviar els vostres vídeos a concurs?

 

Mx

  


Write a comment

Comments: 7
 • #1

  Pingüino Lector (Sunday, 31 January 2016 14:33)

  Hola Mixa!

  Gran crònica, em va encantar tornar-te a veure. La veritat és que va ser un matí genial i vaig aprendre un munt de coses, la xerrada tècnica em va anar molt bé per definir aspectes del video que presentaré al concurs.

  Un petó, ens llegim!

 • #2

  Anna (Sunday, 31 January 2016 16:55)

  Molt bona crònica Mixa! Jo també he après molt de vosaltres, tan joves, tan entusiastes, amb tanta energia i amb coses interessants per transmetre. Va ser un regal preciòs poder ser allà. Smk!

  Per cert la directora de cinema es diu Meri ( no Marta) :)

 • #3

  Sonia (Sunday, 31 January 2016 18:44)

  ¡Holiiis!
  Oooh que macos tots! Com m'agradaria poder baixar més sovint a bcn i coneixer-vos a tots!
  Sempre que parleu pel grup dient coses de quedades tinc ganes de baixar... Però no puc de moment.
  Espero que us ho passesiu genial a la quedada!

  Semblen trobades super xules, mai he estat a una així!
  Petons guapii

 • #4

  Mixa (Sunday, 31 January 2016 19:01)

  En primer lloc, moltes gràcies a tothom per comentar!

  Irvilsa... El mateix dic! :-* Ei! Ja tinc ganes de veure la teva recomanació! Ens llegim al QL!

  Anna... Mil gàcies per les teves paraules! Oh! I perdona la confusió amb els noms! Ja està més que solucionat! ;-)

  Sonia... Sí, va ser un matí rodó! Però no et preocupis... no deixaran d’haver-hi trobades i ens podrem veure algun dia! Una abraçada!

  Mx

 • #5

  Anna (Thursday, 04 February 2016 09:38)

  Hola,

  Et fa res que des del web d'adolescents reproduexin algunes de les teves frases i que fem difusió del teu post?

  Amb total llibertat, digues com ho veus

  I gràcies de nou

 • #6

  Mixa (Thursday, 04 February 2016 15:13)

  Uau! Res em faria més feliç! Endavant, teniu via lliure!

  Quines ganes que tinc ganes de veure com ha quedat el reportatge i que ens envieu els vídeos que vam gravar! ;-)

  Més contenta que un gínjol,

  Mx

 • #7

  Anna (Thursday, 04 February 2016 15:52)

  Geniallll!!! Aviat us envio material !